انواع مختلف peeling(لایه برداری) و مزایا آن برای پوست
یکی از روش ها ی موثر در روشن سازی، شفافیت و لطافت پوست انجام دادن peeling های پوستی است.لایه برداری ها در سبک ها و روش های متفاوتی از ماسک های لایه بردار خانگی تا مواد شیمیایی تخصصی پوست، اجرا می شوند.
داشتن پوستی ایده ال در تمام بازه های زندگی به خصوص با داشتن سبک زندگی اتوماتیک و کارخانه ای و لوازم های آرایشی شیمیایی یک کار دشوار است ،رهایی از لکه های پوستی ،چین و چروک ها، جای زخم ها عمیق و سطحی و…
اما متخصصان با انجام روش لایه برداری به نتایج رضایت بخشی از درمان این دسته از مشکل های پوستی رسیده اند.
لایه برداری با توجه به نوع پوست و میزان عمق درمان به دو شاخه لایه برداری فیزیکی و شیمیایی تفکیک می شود.
لایه برداری فیزیکی
لایه برداری فیزیکی که برای درمان مشکلات پوستی سطحی تر وظعیف تر است،توسط دستگاه میکرودرم ابریژن به همراه یک پودر کریستالی مخصوص انجام می شود، این درمان احتیاج به گذراندن دوره نقاهت نداشته و جز لایه برداری های راحت و بدون درد به حساب می آیند.
بیشتر در مورد میکرودرم بدانیم.
لایه برداری شیمیایی
لایه برداری شیمیایی یک روش درمانی و زیبایی بدون جراحی است که لایه های خارجی پوست را ازطریق مواد شیمیایی هم چون اسید استیک ، اسید گلیکولیک و اسید سالیسیلیک برمی دارد.
مزایا استفاده از لایه بردار شیمیایی:
- درمان خطوط ریز وچین های سطحی پوست و شل شدگی پوست
- درمان جای اکنه و رد زخم های متوسط
- بر طرف کننده لکه های پوستی
- کک و مک و ملاسما را از بین می برد
- منافذ باز پوست را می بندد و باعث بهبودی شکل و فرم پوست می شود
انواع مختلف لایه برداری شیمیایی:
لایه برداری و پیلینگ صورت از فردی به فرد دیگر بسته به نوع پوست متفاوت است. سه نوع لایه برداری شیمیایی موجود است، که هرکدام ازآنها یک مشکل خاص را درمان می کند و به دلیل اینکه هر کدام از این 3 روش مواد شیمیایی مختلفی استفاده می شود ، فرد باید آشنایی کامل با نوع پوست خود بدست آورد.
انواع مختلف پوست
دکتر پوست وکلینیک های درمانی همیشه به دنبال بهترین،سریع ترین و پر بازده ترین راه حل های درمانی و متدها هستند و دستیابی به این نتایج ملزم شناخت مشکلات پوستی و نوع پوست است.
پوست چرب:شناخته شده بوسیله ترشح چربی بیش از حد، به دلیل عدم تعادل هورمون ها،فشار روانی و یا استفاده زیاد از محصول های زیبایی و آرایشی.
مشکلات: منافذ بزرگ، آکنه، جوش های مختلف و جوش های سرسیاه
پوست خشک:دارای بافتی خشن وزبر می شود، به دلیل عدم تعادل در ترشح چربی طبیعی برای محافظت از پوست و قرار گرفتن در معرض گرما و نبود رطوبت.
مشکلات: لکه های قرمز و وجود خطوط ریز و چین و چروک در صورت .
پوست مختلط:نقاطی ازپوست چرب و نقاطی دیگر خشک.که اغلب نقاطی که براق هستند ازجمله پیشانی،بینی،چانه نقاط چرب هستند و گونه و اطراف لب از جمله نقاط خشک، لازم به ذکر است که شناخت نواحی خشک وچرب صورت تنها به همین چند منطقه منتهی نمی شود و برای هر فرد حتی می تواند بر عکس گفته های بالا باشد.
مشکلات: جوش های سر سیاه و منافذ عمیق.
انواع لایه بردارهای شیمیایی
حال با آشنایی از نوع پوست به راحتی می توان روش درمانی مناسب را انتخاب کرد.
لایه برداری سطحی(surface):
مناسب برای درمان جای زخم خفیف و جای آکنه، برای روشن شدن رنگ پوست ، رنگ دست ها ، از بین بردن لکه های پوست و برای لایه برداری لایه خارجی پوست.
حاوی مواد شیمیایی اسیدهای خاص مانند گلیکولیک اسید، سالیسیلیک اسید و دی اکسید کربن که گاهی اوقات یا به اصطلاح مواد یخ خشک بکار برده می شود،بدون اینکه این مواد به درون پوست نفوذ کنند پوستی نرم را پدیدی می آورند، این روش آسان و بدون بی حسی موضعی است، زیرا دردی ایجاد نمی کند و بیمار می تواند زندگی عادی خود را پس از لایه برداری سطحی انجام داده و زندگی کند و برای انواع پوست و تمام نواحی بدن مناسب است.
لایه برداری متوسط(Medium):
برای از بین بردن چین و چروک های پوستی مانند پوست استفاده می شود. چین و چروک های اطراف چشم ، یا اطراف دهان ، یا روی دست ها ، و جای زخم ، اثرات جزئی و عمیق تر آکنه را درمان می کند. همچنین ، در درمان لکه های قهوه ای تیره و هاله های زیر چشم موثر است.اغلب توسط ماده تری کلرواستیک اسید انجام می گیرد.
تا حدی عمیق تر نفوذ می کند و به بیهوشی موضعی نیاز دارد تا بیمار حتی اگر درد کمی داشته باشد ، احساس نکند. همچنین ، به دوره نقاهت 5 تا 7 روز نیاز دارد.
لایه برداری متوسط نسبت به لایه برداری سطحی پر بازده تر است.
لایه برداری عمیق(Profound):
از این نوع لایه برداری برای درمان اثرات زخم ، سوختگی شدید یا از بین بردن چین و چروک های متوسط و عمیق استفاده می شود، این نوع از انواع لایه برداری شیمیایی به عنوان چالش برانگیز محسوب می شود، جایی که به عمیق ترین و ممکن ترین درجه در پوست نفوذ می کند و به بیهوشی موضعی نیاز دارد ، بیمار چند روز پس از عمل در بیمارستان می ماند دوره نقاهت طولانی بین دو هفته تا ماه است، این نوع ماده به دلیل شیمیایی بودن برای انواع پوست مناسب نیست.
اغلب از ماده فنال برای لایه برداری عمیق استفاده می شود که درمرحله پیش درمان از ورق های ضد آب و وازلین استفاده می کنند.
این ماده برای افرادی که دارای پوست پوستی تیره هستند قابل استفاده است ، زیرا روی سفید کردن پوست کار می کند.
لایه برداری شیمیایی عمیق فقط به یک جلسه نیاز دارد که تقریباً دو ساعت، بسته به
لایه برداری منطقه مورد نیاز به طول می انجامد.
مراحل لایه برداری
مراحل انجام لایه برداری در هر 3 نوع یکسان است اما تنها تفاوت آنها درمرحله بی حسی است . درلایه برداری سطحی بی حسی ندارد،در لایه برداری متوسط بی حسی موضعی است ولی در لایه برداری عمیق بیهوشی کامل دریافت می شود.
در تمام لایه برداری ها به مدت زمان 15 دقیقه ماده بر روی پوست مانده و در تعداد دفعات تکرار متفاوت اند.(در لایه برداری سطحی تنها 1 مرتبه تکرار می شود)
لایه برداری احتیاج به دستگاه خاصی ندارد و پزشک بوسیله گازاستریل فرآیند را انجام می دهد.